پرداخت عیدی به معلمان در اعیاد پیش‌رو صحت دارد؟ هشدار نسبت به وزش باد شدید و رگبار در تهران/ پیش‌بینی کاهش دما تا ۱۱ درجه مینو محرز: بیماری مرس خطرناک‌تر از کرونا است و میزان مرگ آن بیش از ۶۰ درصد است آغاز فعالیت سامانه بارشی و کاهش دمای هوا در برخی استان‌ها جزئیات فعالیت مراکز معاینه فنی شهر تهران در ۱۴ و ۱۵ خرداد جاده چالوس از ساعت ۱۰ یکطرفه می‌شود ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های گلستان طعمه آتش شد بازداشت اعضای باند قاچاق ۲۱ هزار گوشی تلفن همراه در بوشهر اعلام محدودیت‌های ترافیکی محور‌های پرتردد کشور از ۱۳ تا ۱۷ خرداد سخنگوی شهرداری تهران: قطع درختان چیتگر و سرخه‌حصار به دلیل آفت‌زدایی و تنش‌های آبی در سال‌های گذشته است کاهش محسوس دمای تهران از چهارشنبه تشدید بارش در ۵ استان/ احتمال وقوع سیل ابتلای مادر به سرخجه می‌تواند سبب سقط جنین شود شهادت مأمور انتظامی در خوزستان سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: سوالات امتحان نهایی قابل لو رفتن نیست/ اگر کسی مدرکی دارد، برای بررسی ارائه کند

سنگ کلیه؛ ارمغان غذاهای مملو از قندهای افزودنی

محققان دریافتند کسانی که قندهای افزودنی زیادی در رژیم غذایی خود دارند، بیشتر احتمال دارد که سابقه سنگ کلیه داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 06
کد خبر: ۱۹۸۰۰۳

به گزارش راهبرد معاصر، محققان دریافتند افرادی که بیشترین مصرف قند را داشتند، در مقایسه با افرادی که کمترین قند را مصرف می‌کردند، ۳۹ درصد بیشتر احتمال داشت که سنگ کلیه داشته باشند.

 

بر اساس گزارش بنیاد ملی کلیه، سنگ کلیه بیماری ای شایع است و حدود ۱۰ درصد از افراد را در برخی مواقع مبتلا می‌کند. اغلب، سنگ‌ها از طریق ادرار دفع می‌شوند. اما اگر یک سنگ بزرگ باعث انسداد ادرار یا درد غیرقابل تحمل شود، ممکن است پزشکان نیاز به برداشتن آن داشته باشند.

 

ادرار حاوی مواد معدنی محلول مختلف و مواد دیگر است. سنگ‌های کلیه زمانی تشکیل می‌شوند که ترکیب شیمیایی طبیعی ادرار به هم بخورد. ممکن است مقدار زیادی از یک ماده شیمیایی وجود داشته باشد، یا مقدار دیگری از آن کافی نباشد یا مایع بسیار کمی در ادرار برای رقیق کردن آن وجود داشته باشد. در نتیجه کریستال‌ها شروع به تشکیل شدن می‌کنند و در توده سختی که سنگ کلیه است جمع می‌شوند.

 

بیشتر این سنگ‌ها حاوی کلسیم هستند؛ واقعیتی که ارتباط چندانی با کلسیم در رژیم غذایی ندارد.

 

با این حال، عادات غذایی در تشکیل سنگ کلیه اهمیت دارند. توصیه‌های کلی قدیمی در مورد پیشگیری از سنگ کلیه شامل نوشیدن آب فراوان (برای افزایش حجم ادرار)؛ محدود کردن مصرف سدیم، زیرا باعث می‌شود کلیه‌ها کلسیم بیشتری را از طریق ادرار دفع کنند و کاهش مصرف پروتئین‌های حیوانی به دلیل تأثیرشان بر ترکیب شیمیایی ادرار.

 

محققان کالج پزشکی شمال سیچوان در چین با بررسی ۲۸۳۰۰ بزرگسال ۲۰ ساله و بالاتر که بخشی از این مطالعه بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ بودند، دریافتند افرادی که حداقل ۲۵ درصد کالری روزانه خود را از قندهای افزودنی دریافت می‌کردند، ۸۸ درصد بیشتر احتمال داشت که سابقه سنگ کلیه را گزارش کنند./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده